Jadłospis

  JADŁOSPIS WAŻNY OD DNIA:         13.03.2017 r.   

                                         DO DNIA:         24.03.2017 r.

                                                                                                                               
 
  Data Śniadanie I Śniadanie II Obiad

I

 

T

Y

D

Z

I

E

Ń

13.03.2017 r.

poniedziałek

Płatki jęczmienne na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), kiełbasa żywiecka (1,3,7,8,10), sałata, rzodkiewka, herbata wianek drożdżowy (3,9), jabłko, kakao (1) Zupa ogórkowa (1,2,3,7,8), kasza jaglana (3), mięso drobiowe w sosie (1,3,7,8,9), papryka kolorowa, jabłko, sok owocowy

14.03.2017 r.

wtorek

Makron na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), pasztet drobiowy (1,3,7,8,10), ogórek zielony, herbata owocowa Chleb (3), masło (1), biały serek (1) dżem , pomidor, szczypior, herbata Zupa fasolowa (1,2,3,7,8), ziemniaki, pulpet w sosie (1,3,7,8,9), brokuł, kalafior, marchew polane masłem z bułką tarta (1,3), sok owocowy, jabłko

15.03.2017 r. środa

 

Płatki kukurydziane na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), makrela w pomidorach (1,2,3,4,7,8,10), ser żółty (1), rzodkiewka , herbata Chałka (3,9), masło (1), banan, kawa zbożowa z mlekiem(1,3) Zupa krupnik (1,2,3,7,8), ziemniaki, kotlet schabowy (1,3,7,8,9), surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy, winogrono

16.03.2017 r.

czwartek

 

Płatki owsiane na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), ser żółty (1), papryka kolorowa, herbata Chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), kawa zbożowa z mlekiem (1,3), pomidor Zupa jarzynowa (1,2,3,7,8), makaron z serem (1), śmietana (1) surowa marchew, gruszka, sok owocowy
17.03.2017 r. piątek Kasza manna na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), pomidor, herbata Jogurt (1,3), banan, chrupki kukurydziane, herbata owocowa, jabłko Zupa ryżowa (1,2,3,7,8), ziemniaki, ryba miruna smażona (1,2,3,4,7,8,9), buraczki czerwone, sok owocowy, jabłko
 

 

     

II

 

T

Y

D

Z

I

 

E

Ń

20.03.2017 r. poniedziałek Kasza kukurydziana na mleku (1), chleb (3), masło (1), , wędlina (1,3,7,8,10), ogórek zielony, herbata Chleb (3), masło (1), miód, pomidor, kakao (1), Zupa żurek z jajkiem (1,2,3,7,8), kasza gryczana biała (3), gulasz wieprzowy (1,3,7,8,9), ogórek kiszony, jabłko, sok owocowy

21.03.2017 r.

wtorek

Makaron gwiazdki na mleku (1,3), chleb słonecznikowy (3,9), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), jajko gotowane (2), papryka kolorowa, herbata Bułka mała (3,9), masło (1), biały serek (1), rzodkiewka, bawarka z mlekiem(1), Zupa brokułowa (1,2,3,7,8), ziemniaki, schab pieczony (1,3,7,8,9) , sałatka z marchwi gotowanej, kompot, winogrono

22.03.2017 r.

środa

Płatki owsiane na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), ser żółty (1), ogórek zielony, herbata Chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), pomidor, kawa zbożowa z mlekiem (1,3) Zupa barszcz czerwony (1,2,3,7,8), kopytka ze szpinakiem (2,3), śmietana (1), sok owocowy, gruszka

23.03.2017 r.

czwartek

Płatki jęczmienne na mleku (1,3), chleb kukurydziany (3,9), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), pomidor, herbata Maślanka owocowa (1,3), wafle ryżowe, jabłko, herbata owocowa Zupa rosół z makaronem (1,2,3,7,8), ziemniaki, kotlet drobiowy (1,3,7,8,9), surówka z czerwonej kapusty, kompot, jabłko

24.03.2017 r.

piątek

Płatki kukurydziane na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), rzodkiewka, zielona sałata, herbata Chleb (3), masło (1), dżem, ser żółty (1) banan, kakao (1) Zupa pomidorowa z ryżem (1,2,3,7,8), ziemniaki, kotlet rybny (1,2,3,4,7,8,9), surówka z białej rzodkwi z marchewką i jabłkiem (1), jabłko
 

Intendent zastrzega sobie prawo zmian w jadłospisie

 

Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. oraz rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności informujemy, że przygotowywane przez nas posiłki oraz gotowe produkty podawane dzieciom zawierają lub mogą zawierać śladowe ilości następujących alergenów: mleko krowie (1), jaja (2), zboża zawierające gluten (3) (pszenica, owies, jęczmień, żyto), ryby (4), orzechy drzewne (5) (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pekan, pistacjowe, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne (6), soja (7), seler (8), sezam (9), gorczyca (10)

Szczegółowych informacji na temat poszczególnych produktów użytych do przygotowania posiłków można uzyskać u intendenta w Przedszkolu Publicznym                    w Polwicy

 

LEGENDA:
1 - mleko krowie 
2 - jaja 
3 - zboża zawierające gluten (pszenica, owies, jęczmień, żyto)
4 - ryby 
5 - orzechy drzewne (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pekan, pistacjowe, brazylijskie, migdały)                                                               
6 - orzeszki ziemne 
7 - soja 
8 - seler 
9 - sezam 
10 - gorczyca 
11 - łubin 
12 - dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu przynajmniej 10 mg/kg lub 10 mg/l. 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2012© Przedszkole Publiczne w Polwicy, Projekt strony ITFirm.pl