Jadłospis

  JADŁOSPIS WAŻNY OD DNIA:         10.04.2017 r.   

                                         DO DNIA:         21.04.2017 r.

                                                                                                                               
 
 
  Data Śniadanie I Śniadanie II Obiad

I

 

T

Y

D

Z

I

E

Ń

10.04.2017 r.

poniedziałek

Płatki kukurydziane na mleku (1), chleb (3), masło (1), wędlina, (1,3,7,8,10) biały serek (1), pomidor, herbata Wianek drożdżowy (3,9), jabłko, kakao (1) Zupa brokułowa (1,2,3,7,8), ryż, sos pomidorowy z mięsem (1,3,7,8,9), ogórek kiszony, sok owocowy, winogrono

11.04.2017 r.

wtorek

Płatki owsiane na mleku (1,3), chleb słonecznikowy (3,9), masło (1), ser żółty (1), dżem, rzodkiewka, herbata owocowa Chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), ogórek zielony, bawarka z mlekiem (1) Zupa krupnik (1,2,3,7,8), ziemniaki, gulasz z mięsa indyczego (1,3,7,8,9), surówka z marchwi i jabłka (1), kompot owocowy, jabłko

12.04.2017 r. środa

 

Kasza manna na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), papryka kolorowa, herbata Chleb (3), masło (1), ser żółty (1), rzodkiewka, kawa zbożowa z mlekiem (1,3) Zupa żurek (1,2,3,7,8), ziemniaki, ryba smażona (1,2,3,4,7,8,9), surówka z kiszonej kapusty, sok owocowy, gruszka

13.04.2017 r.

czwartek

 

Zacierka na mleku (1,3), chleb żytni (3,9), masło (1), biały serek (1), miód, rzodkiewka, szczypior, herbata owocowa Chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), pomidor, bawarka z mlekiem(1) Zupa ryżowa (1,2,3,7,8), ziemniaki, schab pieczony (1,3,7,8,9), kalafior, brokuł polany masłem (1), kompot owocowy, jabłko
14.04.2017 r. piątek Płatki jęczmienne na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), ser żółty (1), papryka kolorowa, herbata Chleb (3), masło (1), jajko gotowane (2), tuńczyk (1,2,3,4,7,8,10), ketchup, zielona sałata, szczypior, rzodkiewka, kakao (1) Zupa barszcz ukraiński (1,2,3,7,8), makaron z białym serem (1,3), ogórek zielony, winogrono, sok owocowy
 

 

     

II

 

T

Y

D

Z

I

E

Ń

18.04.2017 r.

wtorek

Kasza kukurydziana na mleku (1), chleb (3), masło (1), ser żółty (1), dżem, rzodkiewka, herbata owocowa Chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), papryka kolorowa, kakao (1) Zupa pomidorowa z zacierką (1,2,3,7,8), ryż z polewą truskawkową (1), marchew surowa, sok owocowy, jabłko

19.04.2017 r.

środa

Płatki owsiane na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), biały serek (1), pomidor, herbata Chleb (3), masło (1), ser żółty (1), ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem (1,3) Zupa grochowa (1,2,3,7,8), ziemniaki, gulasz wieprzowy (1,3,7,8,9), papryka kolorowa, kompot, winogrono

20.04.2017 r.

czwartek

Kasza manna na mleku (1,3), chleb kukurydziany (3,9), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), jajko gotowane (2), papryka, herbata Chleb (3), masło (1), makrela w pomidorach (1,2,3,4,7,8,10), szczypior, kakao (1) Zupa rosół z makaronem (1,2,3,7,8), ziemniaki, kotlet drobiowy (1,2,3,7,8,9), surówka z sałatą (1), sok owocowy, jabłko

21.04.2017 r.

piątek

Ryż na mleku (1), chleb (3), masło (1), ser żółty (1), wędlina (1,3,7,8,10), pomidor, herbata Chałka (3,9), masło (1), miód, kawa zbożowa z mlekiem (1,3), banan Zupa ogórkowa (1,2,3,7,8), ziemniaki, ryba w sosie (1,2,3,4,7,8,9), surówka z czerwonej kapusty, kompot, gruszka

Intendent zastrzega sobie prawo zmian w jadłospisie

 

Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. oraz rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności informujemy, że przygotowywane przez nas posiłki oraz gotowe produkty podawane dzieciom zawierają lub mogą zawierać śladowe ilości następujących alergenów: mleko krowie (1), jaja (2), zboża zawierające gluten (3) (pszenica, owies, jęczmień, żyto), ryby (4), orzechy drzewne (5) (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pekan, pistacjowe, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne (6), soja (7), seler (8), sezam (9), gorczyca (10)

Szczegółowych informacji na temat poszczególnych produktów użytych do przygotowania posiłków można uzyskać u intendenta w Przedszkolu Publicznym                    w Polwicy

 

LEGENDA:
1 - mleko krowie 
2 - jaja 
3 - zboża zawierające gluten (pszenica, owies, jęczmień, żyto)
4 - ryby 
5 - orzechy drzewne (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pekan, pistacjowe, brazylijskie, migdały)                                                               
6 - orzeszki ziemne 
7 - soja 
8 - seler 
9 - sezam 
10 - gorczyca 
11 - łubin 
12 - dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu przynajmniej 10 mg/kg lub 10 mg/l. 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2012© Przedszkole Publiczne w Polwicy, Projekt strony ITFirm.pl