Jadłospis

  JADŁOSPIS WAŻNY OD DNIA:         6.11.2017 r.   

                                         DO DNIA:        17.11.2017 r.

                                                                                                                               
 
 

 

Data

Śniadanie I

Śniadanie II

Obiad

I

T

Y

D

Z

I

E

Ń

6.11.2017 r.

poniedziałek

Chleb (3), masło (1), ser żółty (1), wędlina (1,3,7,8,10), ogórek zielony, mleko (1)

Bułka drożdżowa z serem (1,3), jabłko, kawa zbożowa z mlekiem(1,3)

Zupa pomidorowa z ryżem (1,2,3,7,8), kasza gryczana (3), gulasz wieprzowy (1,2,3,7,8,9), papryka kolorowa, sok owocowy, jabłko

7.11.2017 r.

wtorek

Chleb słonecznikowy (3,9), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), twarożek (1), pomidor, kawa zbożowa z mlekiem (1,3)

Chleb (3), masło (1), dżem, rzodkiewka, jabłko, mleko (1)

Zupa krupnik z kaszy jaglanej (1,2,3,7,8), ziemniaki, schab duszony (1,2,3,7,8,9), marchew surowa, kompot, mandarynka

8.11.2017 r. środa

Płatki jęczmienne na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), tuńczyk (1,2,3,4,7,8,10), jajko gotowane (2), ketchup, szczypior, herbata

Chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), pomidor, bawarka z mlekiem (1)

Zupa barszcz czerwony (1,2,3,7,8), makaron z serem (1,3), polewa waniliowa (1), rzodkiewka, jabłko, sok owocowy

9.11.2017 r.

czwartek

Chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), serek biały (1), papryka kolorowa, kakao (1)

Chałka (3,9), masło (1), maślanka owocowa (1), winogrono

Zupa grochowa (1,2,3,7,8), chleb (3), ziemniaki, klops rybny w sosie (1,2,3,4,7,8,9), surówka z kiszonej kapusty, sok owocowy, gruszka

10.11.2017 r.

piątek

Chleb cezar (3,9), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), ser żółty (1), ogórek zielony, mleko (1)

Kasza manna na mleku (1,3), polewa owocowa, wafle zbożowe (3), banan

Zupa ogórkowa (1,2,3,7,8), chleb (3), ziemniaki, kotlet mielony (1,2,3,7,8,9), surówka z czerwonej kapusty, kompot, jabłko

 

 

 

 

 

II

T

Y

D

Z

I

E

Ń

13.11.2017 r. poniedziałek

Płatki owsiane na mleku (1,3), chleb, masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), ser żółty (1), papryka kolorowa, herbata

Wianek drożdżowy z truskawkami (3,9), jabłko, kakao (1)

Zupa jarzynowa (1,2,3,7,8), łazanki z mięsem (1,2,3,7,8,9), pomidor, ogórek zielony, sok owocowy, jabłko

14.11.2017 r.

wtorek

Chleb słonecznikowy (3,9), masło (1), ser żółty (1), makrela w pomidorach (1,2,3,4,7,8,10), pomidor, bawarka z mlekiem (1)

Chałka (3,9), masło (1), miód, rzodkiewka, kawa zbożowa z mlekiem (1,3)

Rosół z makaronem (1,2,3,7,8), ziemniaki, kotlet drobiowy (1,2,3,7,8,9), surówka z kapusty pekińskiej z marchwią, jabłkiem (1), kompot, gruszka

15.11.2017 r.

środa

Jajecznica (1,2), chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), ketchup, szczypior, papryka, herbata

Chleb (3), masło (1), dżem, pomidor, kawa zbożowa (1,3)

Krem z kalafiora z grzankami (1,2,3,7,8), kasza jęczmienna (3), szynka duszona w sosie własnym (1,2,3,7,8,9), ogórek kiszony, sok owocowy, jabłko

16.11.2017 r.

czwartek

Kasza manna na mleku (1,3), chleb kukurydziany (3,9), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), ogórek zielony, herbata

Rogal maślany (1,3,9), masło (1), dżem, pomidor, jabłko, kakao (1)

Zupa ryżowa (1,2,3,7,8), ziemniaki, ryba duszona w sosie beszamelowym (1,2,3,4,7,8,9), warzywa gotowane: kalafior, brokuł i marchew polane masłem (1), kompot, mandarynka

17.11.2017 r.

piątek

Chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), twarożek (1), papryka kolorowa, kakao (1)

Chleb (3), masło (1), parówka, ketchup, ogórek zielony, bawarka z mlekiem (1)

Zupa żurek z kiełbasą (1,2,3,7,8), pierogi ruskie (1,2,3), śmietana (1), kompot owocowy, winogrono

Intendent zastrzega sobie prawo zmian w jadłospisie

 

Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. oraz rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności informujemy, że przygotowywane przez nas posiłki oraz gotowe produkty podawane dzieciom zawierają lub mogą zawierać śladowe ilości następujących alergenów: mleko krowie (1), jaja (2), zboża zawierające gluten (3) (pszenica, owies, jęczmień, żyto), ryby (4), orzechy drzewne (5) (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pekan, pistacjowe, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne (6), soja (7), seler (8), sezam (9), gorczyca (10)

Szczegółowych informacji na temat poszczególnych produktów użytych do przygotowania posiłków można uzyskać u intendenta w Przedszkolu Publicznym                    w Polwicy

 

LEGENDA:
1 - mleko krowie 
2 - jaja 
3 - zboża zawierające gluten (pszenica, owies, jęczmień, żyto)
4 - ryby 
5 - orzechy drzewne (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pekan, pistacjowe, brazylijskie, migdały)                                                               
6 - orzeszki ziemne 
7 - soja 
8 - seler 
9 - sezam 
10 - gorczyca 
11 - łubin 
12 - dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu przynajmniej 10 mg/kg lub 10 mg/l. 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2012© Przedszkole Publiczne w Polwicy, Projekt strony ITFirm.pl