Jadłospis

  JADŁOSPIS WAŻNY OD DNIA:      21.05.2018 r.          

                                         DO DNIA:      1.06.2018 r.                                           

 

  

 

Data

Śniadanie I

Śniadanie II

Obiad

I

 

T

Y

D

Z

I

E

Ń

21.05.2018 r.

poniedziałek

Makaron zacierka na mleku (1,3), chleb (3,9), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), rzodkiewka, herbata owocowa

Wianek drożdżowy (3,7,9), jabłko, kawa zbożowa z mlekiem (1,3)

Zupa jarzynowa (1,2,3,7,8), kasza jaglana (3), gulasz wieprzowy (1,3,7,8,9), ogórek zielony, pomidor, sok owocowy, winogrono

22.05.2018 r.

wtorek

Płatki owsiane na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), ser żółty (1) , papryka kolorowa, herbata owocowa

Chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10) , rzodkiewka, kakao (1)

Zupa pomidorowa z ryżem (1,2,3,7,8), ziemniaki, kotlet drobiowy (1,2,3,7,8,9), surówka z kapusty pekińskiej (1), kompot, gruszka

23.05.2018 r. środa

 

Kasza manna na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), biały serek (1), dżem, pomidor, herbata

Chleb (3), masło (1), parówka (1,3,7,8,10), ketchup, papryka, bawarka z mlekiem (1)

Zupa krupnik (1,2,3,7,8), makaron z mięsem (1,3,7,8,9), ogórek kiszony, sok owocowy, jabłko

24.05.2018 r.

czwartek

 

Płatki jęczmienne na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), jajko gotowane (2), ketchup, ogórek zielony, herbata owocowa

chleb kukurydziany (3,9), masło (1), dżem, rzodkiewka, kakao (1)

Zupa ryżowa (1,2,3,7,8), ziemniaki, schab pieczony (1,3,7,8,9), buraczki czerwone, kompot owocowy, winogrono

25.05.2018 r.

piątek

 

Płatki kukurydziane na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), pomidor, herbata

Bułka słodka (3,9), jabłko, kakao (1)

Zupa ogórkowa z mięsem (1,2,3,7,8), pierogi ruskie (1,2,3), śmietana (1), marchew surowa, sok owocowy, jabłko

 

 

 

 

 

II

 

T

Y

D

Z

I

E

Ń

28.05.2018 r.

poniedziałek

Kasza kukurydziana na mleku (1), chleb (3), masło (1), ser żółty (1), dżem, rzodkiewka, herbata owocowa

Chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), ogórek zielony, kakao (1)

Zupa pieczarkowa (1,2,3,7,8), ryż, gulasz drobiowy (1,3,7,8,9) , brokuł, kalafior polane masłem (1), sok owocowy, jabłko

29.05.2018 r.

wtorek

Płatki jaglane na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), papryka, kakao (1)

Chałka (3,9), masło (1), miód, kawa zbożowa z mlekiem (1,3), banan

Zupa grochowa (1,2,3,7,8), grzanki (3), ziemniaki, szynka duszona (1,3,7,8,9), surówka z kiszonej kapusty, kompot, gruszka

30.05.2018 r.

środa

Kasza manna na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), pomidor, herbata

Chleb (3,9), masło (1), twarożek na słodko (1), rzodkiewka, kawa zbożowa z mlekiem (1,3)

Zupa szczawiowa z jajkiem (1,2,3,7,8), chleb (3), ziemniaki, ryba smażona (1,2,3,4,7,8,9), buraczki czerwone, kompot, jabłko

31.05.2018 r.

czwartek

ŚWIĘTO

BOŻE CIAŁO

 

1.06.2018 r.

piątek

Płatki kukurydziane na mleku (1,3), chleb (3,9), masło (1), makrela w pomidorach (1,2,3,4,7,8,10), ser żółty (1), ogórek zielony, szczypior, herbata

Chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), pomidor, kakao (1)

Zupa ziemniaczana (1,2,3,7,8), makaron z białym serem (1,3), rzodkiewka, winogrono, sok owocowy

                                                                                                                            
 

Intendent zastrzega sobie prawo zmian w jadłospisie

 

Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. oraz rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności informujemy, że przygotowywane przez nas posiłki oraz gotowe produkty podawane dzieciom zawierają lub mogą zawierać śladowe ilości następujących alergenów: mleko krowie (1), jaja (2), zboża zawierające gluten (3) (pszenica, owies, jęczmień, żyto), ryby (4), orzechy drzewne (5) (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pekan, pistacjowe, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne (6), soja (7), seler (8), sezam (9), gorczyca (10)

Szczegółowych informacji na temat poszczególnych produktów użytych do przygotowania posiłków można uzyskać u intendenta w Przedszkolu Publicznym                    w Polwicy

 

LEGENDA:
1 - mleko krowie 
2 - jaja 
3 - zboża zawierające gluten (pszenica, owies, jęczmień, żyto)
4 - ryby 
5 - orzechy drzewne (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pekan, pistacjowe, brazylijskie, migdały)                                                               
6 - orzeszki ziemne 
7 - soja 
8 - seler 
9 - sezam 
10 - gorczyca 
11 - łubin 
12 - dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu przynajmniej 10 mg/kg lub 10 mg/l. 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2012© Przedszkole Publiczne w Polwicy, Projekt strony ITFirm.pl