Jadłospis

  JADŁOSPIS WAŻNY OD DNIA:         27.02.2017 r.   

                                         DO DNIA:         10.03.2017 r.

                                                                                                                               
 
  Data Śniadanie I Śniadanie II Obiad

I

 

T

Y

D

Z

I

E

Ń

27.02.2017 r.

poniedziałek

Płatki owsiane na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), pomidor, herbata Bułka drożdżowa z nadzieniem jogurtowym (1,2,3,7,9), jabłko, kawa zbożowa z mlekiem (1,3) Zupa krupnik (1,2,3,7,8), ziemniaki, bigos z mięsem, marchew surowa, gruszka, kompot

28.02.2017 r.

wtorek

Płatki jaglane na mleku (1,3), chleb słonecznikowy (3,9), masło (1), ser żółty (1), papryka czerwona, herbata owocowa Chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), ogórek zielony, bawarka z mlekiem (1) Rosół z makaronem (1,2,3,7,8), ryż, piersi drobiowe w sosie śmietanowo-serowym (1,3), buraczki czerwone, mandarynka, sok owocowy

1.03.2017 r. środa

 

Płatki jęczmienne na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), ser żółty (1), dżem, rzodkiewka, herbata Jogurt z bananem (1), chrupki kukurydziane, jabłko, herbata owocowa Zupa ryżowa (1,2,3,7,8), ziemniaki, ryba smażona (1,2,3,4,7,8,9), surówka z kiszonej kapusty, jabłko, sok owocowy

2.03.2017 r.

czwartek

 

Płatki kukurydziane na mleku (1), chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), pomidor, herbata Bułka weka (3), masło (1), biały serek (1), rzodkiewka, winogrono, kakao (1) Zupa ogórkowa (1,2,3,7,8), ziemniaki, klops w sosie (1,3,7,8,9), fasolka szparagowa z bułką tarta (1,3), jabłko, kompot owocowy

3.03.2017 r.

piątek

 

Kasza manna na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), jajko gotowane (2), tuńczyk (2,3,4,7,8,9), szczypior, herbata owocowa Chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem (1,3) Zupa gulaszowa (1,2,3,7,8), makaron (3), biały ser (1), polewa truskawkowa (1), rzodkiewka, kompot owocowy, pomarańcza
 

 

     

II

 

T

Y

D

Z

I

E

Ń

6.03.2017 r.

poniedziałek

Płatki ryżowe na mleku, chleb (1), masło (1), twarożek (1), miód, rzodkiewka, herbata owocowa Chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), papryka, bawarka z mlekiem (1) Zupa barszcz biały z jajkiem (1,2,3,7,8), kasza gryczana (3), gulasz wieprzowy (1,3,7,8,9), pomidor, sok owocowy, jabłko

7.03.2017 r.

wtorek

Płatki jęczmienne na mleku (1,3), chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), papryka, herbata Chleb (3), masło (1), ser żółty (1), pomidor, kawa zbożowa z mlekiem (1,3) Zupa kalafiorowa (1,2,3,7,8), ziemniaki, medaliony z indyka (1,3,7,8,9), surówka z marchwi i jabłka (1), gruszka, kompot owocowy

8.03.2017 r.

środa

Chleb (3), masło, wędlina (1,3,7,8,10), serek biały (1), pomidor, kakao (1) Kasza manna na mleku (1,3), wafle zbożowo-ryżowe (3), mandarynka, herbata Zupa barszcz czerwony (1,2,3,7,8), ziemniaki, ryba duszona (1,2,3,4,7,8,9), sos beszamelowy (1,3), surówka z selera i marchwi (1), jabłko, sok owocowy

9.03.2017 r.

czwartek

Jajecznica (2), chleb (3), masło (1), wędlina (1,3,7,8,10), ketchup, ogórek zielony, kakao (1) Bułka maślana z nadzieniem (1,2,3,7,9), banan, kawa zbożowa z mlekiem (1,3) Zupa grochowa (1,2,3,7,8), ziemniaki, gołąbki bez zawijania (1,3,7,8,9), ogórek zielony, jabłko, sok owocowy

10.03.2017 r.

piątek

Płatki kukurydziane na mleku (1), chleb wieloziarnisty (3,9), masło (1), biały ser (1), dżem, pomidor, herbata owocowa Chleb (3), masło (1), parówka (1,3,7,8,10), ketchup, rzodkiewka, bawarka z mlekiem (1) Zupa pomidorowa z makaronem (1,2,3,7,8), ryż z jabłkami, śmietana (1), surowa marchew, banan, kompot
 

Intendent zastrzega sobie prawo zmian w jadłospisie

 

Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. oraz rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności informujemy, że przygotowywane przez nas posiłki oraz gotowe produkty podawane dzieciom zawierają lub mogą zawierać śladowe ilości następujących alergenów: mleko krowie (1), jaja (2), zboża zawierające gluten (3) (pszenica, owies, jęczmień, żyto), ryby (4), orzechy drzewne (5) (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pekan, pistacjowe, brazylijskie, migdały), orzeszki ziemne (6), soja (7), seler (8), sezam (9), gorczyca (10)

Szczegółowych informacji na temat poszczególnych produktów użytych do przygotowania posiłków można uzyskać u intendenta w Przedszkolu Publicznym                    w Polwicy

 

LEGENDA:
1 - mleko krowie 
2 - jaja 
3 - zboża zawierające gluten (pszenica, owies, jęczmień, żyto)
4 - ryby 
5 - orzechy drzewne (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pekan, pistacjowe, brazylijskie, migdały)                                                               
6 - orzeszki ziemne 
7 - soja 
8 - seler 
9 - sezam 
10 - gorczyca 
11 - łubin 
12 - dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu przynajmniej 10 mg/kg lub 10 mg/l. 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2012© Przedszkole Publiczne w Polwicy, Projekt strony ITFirm.pl